Direct naar

Kaart

Ontdek meer Westwoud

En met de natuur

De Westwouders leven nauw samen met de natuur. De groenste initiatieven springen hier als paddenstoelen uit de grond. Zo vind je aan de rand van Westwoud - een klein Westfries dorp met lintbebouwing - fruitkwekerij ’t Keetje. Hier verkoopt de eigenaar zelfgemaakte jams, honing, sappen, tot gevulde fruitmanden aan toe. Naast de winkel vind je de fruitkwekerij van negen hectare groot, waar appels en peren worden gekweekt.

Ben je liever sportief bezig? Midden in het weidse en waterrijke landschap, tussen Hoorn en Enkhuizen, kun je golfen op Golfbaan Westwoud. Zowel de beginnende als de geoefende golfers gaan hier de uitdaging met elkaar aan. Na het sporten zoek je de ontspanning in de brasserie, waar je kunt genieten van het uitzicht over het platteland.

Frankrijk in de polder
Voor degene die een rustgevend overnachtingadres zoekt, is stolp en vakantieboerderij La Normande een aanrader. Ook hier weer dat heerlijke weidse uitzicht en een zee aan rust en ruimte. En wil je nog even werken aan je Frans? Eigenaresse Christine organiseert regelmatig cursussen Frans aan huis. Jawel, in Westwoud zijn ze werkelijk van alle markten thuis!