Ontdek meer Grootebroek

Geen tijd om je te vervelen!

Grootebroek, Bovenkarspel, Lutjebroek en Hoogkarspel liggen als één groot dorp westelijk van IJsselmeerstad Enkhuizen. Het is hier prima wonen en recreëren omdat alles om te ontspannen zo heerlijk dichtbij is. Zo kun je voor alle dagelijkse boodschappen, maar ook voor een lekker rondje ontspannen winkelen naar Enkhuizen of het winkelcentrum Streekhof in buurdorp Bovenkarspel.

De natuur is dichtbij

Op een zonnige dag stap je vast graag op de pedalen. Dat komt goed uit, want het groene weidegebied vol boterbloemen is overal om je heen. Fiets eens naar het dichtbij gelegen Streekbos; een uniek natuurgebied en recreatiebos. Volg het blote voetenpad ‘Gouwe Voeten’, ontdek de sterrenhemel bij de sterrenwacht, of daag jezelf uit in het klimpark waar jong en oud tussen de bomen uitdagende hindernissen aangaan.

Bij rotweer naar binnen!

Zelfs wanneer het eens een dag echt Hollands prutweer is, zit je in Grootebroek goed. Ga naar het binnenzwembad, de binnenspeeltuin of ontdek een van de maar liefst eenentwintig  activiteiten van partycentrum Happy Days. Wordt het een ouderwets potje bowlen, poolen, darten, karten of kies je voor de uitdagende Escaperooms waar je door middel van het oplossen van raadsels en puzzels moet zien te ontsnappen? Aan jou de keus!