Direct naar

Kaart

VVV De Rijp

Kleine Dam 1
1483 BJ DE RIJP
Tel 0299 671 979
info@vvvderijp.nl

Openingstijden

Ontdek meer Graft

Klein dorp van grote naam

Een piepklein dorp van grote naam: Graft. Vol met oude monumenten uit de tijd dat het het dorp behoorlijk voor de wind ging. Dat is wel te zien aan het oude raadhuis, een echte blikvanger met drie trapgevels en gebouwd in de Hollandse Renaissancestijl. Vlak naast het raadhuis ligt een bijzondere zerkenvloer van een oud kerkje dat inmiddels niet meer bestaat. De honderdzevenenvijftig zerken zijn de moeite van het afstappen waard, de oudste zerk stamt uit 1575! Er staat een verhalenpaal waar je met een druk op de knop de mooiste verhalen hoort. Neem eens rustig de tijd om de verhalen van de Graftenaren die hier hun laatste rustplaats vonden op je in te laten werken.

Voor snoepkonten en groentefreaks

Vergeet na je bezoek niet even naar de overkant te lopen, hier vind je het kleinste oudhollandse snoepwinkeltje van Nederland: Bram en Aagie. Met zijn 5,5 vierkante meter blijft het toch echt moeilijk kiezen uit snoepgoed als ulevellen, stroopsoldaatjes of druivesuiker. Slapen kan bij Camping Tuinderij Welgelegen dat prachtig ligt aan het natuurgebied De Eilandspolder. Niet vreemd dat ze daar ook kano’s verhuren zodat je zó uit je tent de rust in kunt peddelen. De oogst van de tuinderij wordt voor een zacht prijsje verkocht bij de groentewinkel zodat je ’s avonds de lekkerste dagverse groentes kunt koken op je campinggasstel.

Tip! Langs de weg in Graft en nabijgelegen dorpen vind je vaak kleine onbeheerde stalletjes met zelf geteelde groente en fruit. Bij deze kleine zelfbedieningsstalletjes laat u het bedrag achter in het potje of trommeltje dat erbij staat. Dat kan hier nog gewoon.