Ontdek meer Aartswoud

Hier staan de koeien zelfs in het museum

Een dorp om in een museum te zetten, dat is Aartswoud. Vroeger een gemeenschap vol vissers, maar na de komst van de Westfriese Omringdijk, die vlakbij als een groene reuzenrups door het landschap slingert, meer agrarisch. Pak de fiets of je wandelschoenen en ga het typisch Westfriese landschap in. Volg de kronkeldijken en fietspaden door het groen langs de schapen, koeien en stolpboerderijen.

Boerentrots

Bij de boerencamping in het dorp kan je je tent tussen de bomen van de boomgaard kwijt. Volg het fietsommetje Boerentrots vanaf de camping langs allerlei trotse boerenbedrijven in de omgeving en leer over het boerenleven. Of blijf slapen in een hotelhuisje van Restinn, waar je weer helemaal tot rust komt.

Koeien in de etalage

Bij het Rundveemuseum staan de koeien letterlijk en figuurlijk in de etalage. Het is een ‘levend’ museum waar tal van bedreigde oude Hollandse rundveerassen door raszuivere fok voor de ondergang worden behoed. De dames staan gezellig bil aan bil te genieten van de perfecte verzorging door de tien medewerkers van de zorgboerderij, waar het Rundveemuseum is gehuisvest.